Ascultă Radio România Cluj Live

Uleiul de măsline, recomandat în salate

salata cu ulei de masline

Uleiul de măsline, recomandat în salate

Articol editat de cristina.rusu, 18 octombrie 2017, 06:00

Oamenii de știință recomandă adăugarea unei cantităţi mai mari de ulei de măsline în salate, deoarece astfel vitaminele sunt mai bine absorbite.

Efectul se poate realiza și cu alte surse de grăsime, cum ar fi nucile și brânza.

Cantitatea optimă de grăsime este de 32 de grame, egală cu două linguri de ulei. Grăsimile îmbunătățesc absorbția a opt ingrediente benefice, inclusiv vitaminele A, E și K, care protejează împotriva cancerului și îmbunătățesc vederea. Prin dublarea cantității de grăsimi, se dublează şi absorbția vitaminelor.

Conform unor studii anterioare, uleiul îmbunătățește absorbția licopenului din roșii și a beta-carotenului din morcovi. Studiul privind absorbția nutrienților a fost efectuat de oamenii de știință de la Universitatea din Iowa.

Aceştia au efectuat un studiu, în cadrul căruia au lucrat cu 12 femei, cărora le-au oferit salate cu 0, 2, 4, 8 sau 32 de grame de ulei de soia adăugat la dressing. Absorbţia maximă a ingredientelor benefice a fost în cazul consumului a 32 de grame de ulei.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate