Uleiul de măsline, recomandat în salate
Articol editat de cristina.rusu, 18 octombrie 2017, 06:00
Oamenii de știință recomandă adăugarea unei cantităţi mai mari de ulei de măsline în salate, deoarece astfel vitaminele sunt mai bine absorbite.
Efectul se poate realiza și cu alte surse de grăsime, cum ar fi nucile și brânza.
Cantitatea optimă de grăsime este de 32 de grame, egală cu două linguri de ulei. Grăsimile îmbunătățesc absorbția a opt ingrediente benefice, inclusiv vitaminele A, E și K, care protejează împotriva cancerului și îmbunătățesc vederea. Prin dublarea cantității de grăsimi, se dublează şi absorbția vitaminelor.
Conform unor studii anterioare, uleiul îmbunătățește absorbția licopenului din roșii și a beta-carotenului din morcovi. Studiul privind absorbția nutrienților a fost efectuat de oamenii de știință de la Universitatea din Iowa.
Aceştia au efectuat un studiu, în cadrul căruia au lucrat cu 12 femei, cărora le-au oferit salate cu 0, 2, 4, 8 sau 32 de grame de ulei de soia adăugat la dressing. Absorbţia maximă a ingredientelor benefice a fost în cazul consumului a 32 de grame de ulei.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.