Ascultă Radio România Cluj Live

Goji – „Boabele fericirii”

goji_fruct

goji_fruct

Articol editat de cristina.rusu, 19 octombrie 2017, 06:00

Fructul Goji  este recunoscut ca fiind un superaliment cu multiple beneficii pentru sănătate.

Dacă nu aţi văzut şi nu aţi consumat încă aceste fructe să ştiţi că ele au  o culoare roşiatică, sunt mici şi se consumă de mii de ani în China, Tibet şi India, în special pentru că au grijă de sănătate şi încetinesc îmbătrânirea.

Fructele Goji, abundă în proteine, vitamine, minerale, fibre, aminoacizi, şi au multe efecte benefice pentru organism.

Sunt o sursă importantă de antioxidanţi care încetinesc îmbătrânirea pielii, scad colesterolul rău, previn degradarea vederii, datorită conţinutului bogat în betacaroten, luteină şi zeaxantină, sunt bune pentru persoanele anemice, deoarece au un conţinut ridicat de fier şi fibre , cresc imunitatea deoarece sunt bogate în polizaharide, ajută sistemul endocrin, reglând nivelul hormonal.

Întăresc oasele şi ligamentele datorită conţinutului ridicat în minerale, în special calciul protejează sănătatea oaselor.

Fructele Goji pot fi consumate uscate, proaspete, ca ingredient în salate, supe, ceai, ingredient în prăjituri, ciocolate, îngheţate, sucuri.

În cazul în care ne gândim să facem o cură cu aceste fructe, specialiştii ne recomandă să le consumăm cu cel puţin 30 de minute înainte de micul dejun, pentru a fi digerate înainte de alimentele sau lichidele ingerate.

Este important de reţinut că ele nu fac minuni prin simplul consum, ci alături de un stil de viaţă adecvat, ce include o dietă cu multe crudităţi, apă şi aer nepoluate, precum şi mişcare frecventă.

 

Rodica Tulbure

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

 

 

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate