Goji – „Boabele fericirii”
Articol editat de cristina.rusu, 19 octombrie 2017, 06:00
Fructul Goji este recunoscut ca fiind un superaliment cu multiple beneficii pentru sănătate.
Dacă nu aţi văzut şi nu aţi consumat încă aceste fructe să ştiţi că ele au o culoare roşiatică, sunt mici şi se consumă de mii de ani în China, Tibet şi India, în special pentru că au grijă de sănătate şi încetinesc îmbătrânirea.
Fructele Goji, abundă în proteine, vitamine, minerale, fibre, aminoacizi, şi au multe efecte benefice pentru organism.
Sunt o sursă importantă de antioxidanţi care încetinesc îmbătrânirea pielii, scad colesterolul rău, previn degradarea vederii, datorită conţinutului bogat în betacaroten, luteină şi zeaxantină, sunt bune pentru persoanele anemice, deoarece au un conţinut ridicat de fier şi fibre , cresc imunitatea deoarece sunt bogate în polizaharide, ajută sistemul endocrin, reglând nivelul hormonal.
Întăresc oasele şi ligamentele datorită conţinutului ridicat în minerale, în special calciul protejează sănătatea oaselor.
Fructele Goji pot fi consumate uscate, proaspete, ca ingredient în salate, supe, ceai, ingredient în prăjituri, ciocolate, îngheţate, sucuri.
În cazul în care ne gândim să facem o cură cu aceste fructe, specialiştii ne recomandă să le consumăm cu cel puţin 30 de minute înainte de micul dejun, pentru a fi digerate înainte de alimentele sau lichidele ingerate.
Este important de reţinut că ele nu fac minuni prin simplul consum, ci alături de un stil de viaţă adecvat, ce include o dietă cu multe crudităţi, apă şi aer nepoluate, precum şi mişcare frecventă.
Rodica Tulbure
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.