Proprietățile miraculoase ale verzei
Articol editat de , 20 octombrie 2017, 06:00
Cele mai recente studii arată că folosirea o singură zi pe săptămână în alimentaţie a verzei reduce riscul de cancer intestinal. Motivul este conţinutul bogat în minerale şi vitamine pe care o conţine aceasta.
Potrivit nutriţionistei Branka Mirkovic, pentru ca în timpul preparării să păstraţi cât mai multe substanțe nutritive, atunci când o puneţi la fiert, trebuie să o puneţi în apă caldă şi nu în apă rece.
Varza conţine foarte puţine calorii şi 90 procente apă. Pe de altă parte, este foarte bogată în albumine, vitamina C, carotină, minerale, fier magneziu şi sulf.
Ceea ce o face un aliment deosebit este şi faptul că păstrează proporţia ideală dintre calciu şi fosfor, astfel încât organismul foloseşte foarte uşor potasiul conţinut de acest zarzavat.
Sucul de varză este bun pentru inflamarea intestinului gros. Este foarte bogat în celuloză, iar în mod preventiv se foloseşte împotriva tusei şi a răcelii. Varza se mai recomandă şi în cazul dietelor deoarece conţine acizi care încetinesc procesul de transformare a zahărului şi a altor hidraţi de carbon în grăsimi.
De asemenea, varza folosită proaspătă, sub formă de salată, are proprietăţi antivirale şi antibacteriene. Accelerează metabolismul estrogenului şi protejează împotriva cancerului mamar şi uterin. Dacă sunteți balonaţi, înlăturaţi în prealabil părţile tari şi folosiţi doar frunzele.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.