Alimente şi băuturi care ameliorează durerile artritei
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 24 octombrie 2017, 06:00
Artrita este o boală autoimună caracterizată prin inflamarea dureroasă a uneia sau mai multor articulaţii din organism.
Pe lângă articulaţii, boala poate afecta tendoanele, muşchii, cartilajul, ţesuturile conjunctive. Sunt cunoscute peste 100 de forme de artrită. Cele mai frecvente dintre acestea sunt osteoartrita şi artrita reumatoidă. În afară de medicamente, dieta potrivită poate ameliora durerile.
Experții recomandă consumul anumitor produse alimentare.
Ciocolata neagră bogată în antioxidanţi poate ameliora inflamaţia, cea mai recomandată fiind ciocolata neagră cu 60% cacao.
Ceaiul verde este glorificat ca fiind una dintre cele mai sănătoase băuturi din lume. Ca şi ciocolata neagră, ceaiul verde este bogat în antioxidanţi şi substanţe care ameliorează inflamaţia şi senzaţia dureroasă de artrită.
Curcuma are proprietăţi antiinflamatorii.
Ghimbirul este, de asemenea, util pentru ameliorarea durerii artritei. Cele două condimente pot fi adăugate în ceai, feluri de mâncare şi paste făinoase.
Somonul şi peştele precum macroul şi sardina sunt o sursă excelentă de acizi graşi omega-3 şi contribuie, de asemenea, la ameliorarea durerii artritice. Experţii recomandă ca peştele să fie consumat de două ori pe săptămână.
Conform unui studiu, deficitul de vitamina C este asociat cu un risc crescut de artrită. Vitamina este importantă pentru starea bună a colagenului – proteina majoră în ţesuturile conjunctive. Alimentele bogate în vitamina C includ portocale, ananas, căpşuni, broccoli.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.