Ascultă Radio România Cluj Live

Mierea de albine și uimitoarele ei beneficii pentru sănătate

miere-borcan

Mierea de albine și uimitoarele ei beneficii pentru sănătate

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 25 octombrie 2017, 06:00

Mierea este unul dintre cele mai benefice produse naturale, fiind bogată într-o serie de substanțe esențiale pentru organism și sănătate. Ea poate face minuni, dacă este consumată zilnic.

Mierea conține o cantitate incredibil de mare de antioxidanți foarte puternici, luptă cu toate problemele pielii, eliminând toxinele și stopând inflamația și îmbătrânirea. Deși mierea este dulce și bogată în carbohidrați, ea ajută la accelerarea metabolismului. Carbohidrații săi nu se bazează pe zaharuri simple. Nu există impurități artificiale în miere, ceea ce conduce la scăderi accentuate ale nivelului zahărului din sânge. Ea arde grăsimile, accelerând pierderea în greutate. Vitaminele din miere scad nivelul colesterolului rău și îmbunătățesc nivelul de colesterol bun. Consumul zilnic de miere contribuie la o mai bună circulație a sângelui și la o elasticitate mai mare a pereților vaselor de sânge.

Cercetările demonstrează că antioxidanții din miere stimulează activitatea mușchiului cardiac și întăresc pereții arterelor. Un alt studiu arată că mierea se luptă în mod activ cu stresul, datorită antioxidanţilor săi puternici. Carbohidrații din miere contribuie la un somn mai sănătos, prin creşterea nivelului de insulină naturală din sânge, care eliberează serotonina. Corpul se relaxează ușor și intră într-un somn adânc care durează mai mult.

Mierea este un antiseptic puternic. Este recomandat consumul de miere pe stomacul gol, deoarece are proprietatea de a ucide bacteriile și de a reduce aciditatea din stomac, reducând inflamația, durerea şi spasmele. Mierea ajută sistemul nervos să se calmeze. Supratensiunea nervoasă și anxietatea se diminuează, oboseala şi stresul scad.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate