Mierea de albine și uimitoarele ei beneficii pentru sănătate
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 25 octombrie 2017, 06:00
Mierea este unul dintre cele mai benefice produse naturale, fiind bogată într-o serie de substanțe esențiale pentru organism și sănătate. Ea poate face minuni, dacă este consumată zilnic.
Mierea conține o cantitate incredibil de mare de antioxidanți foarte puternici, luptă cu toate problemele pielii, eliminând toxinele și stopând inflamația și îmbătrânirea. Deși mierea este dulce și bogată în carbohidrați, ea ajută la accelerarea metabolismului. Carbohidrații săi nu se bazează pe zaharuri simple. Nu există impurități artificiale în miere, ceea ce conduce la scăderi accentuate ale nivelului zahărului din sânge. Ea arde grăsimile, accelerând pierderea în greutate. Vitaminele din miere scad nivelul colesterolului rău și îmbunătățesc nivelul de colesterol bun. Consumul zilnic de miere contribuie la o mai bună circulație a sângelui și la o elasticitate mai mare a pereților vaselor de sânge.
Cercetările demonstrează că antioxidanții din miere stimulează activitatea mușchiului cardiac și întăresc pereții arterelor. Un alt studiu arată că mierea se luptă în mod activ cu stresul, datorită antioxidanţilor săi puternici. Carbohidrații din miere contribuie la un somn mai sănătos, prin creşterea nivelului de insulină naturală din sânge, care eliberează serotonina. Corpul se relaxează ușor și intră într-un somn adânc care durează mai mult.
Mierea este un antiseptic puternic. Este recomandat consumul de miere pe stomacul gol, deoarece are proprietatea de a ucide bacteriile și de a reduce aciditatea din stomac, reducând inflamația, durerea şi spasmele. Mierea ajută sistemul nervos să se calmeze. Supratensiunea nervoasă și anxietatea se diminuează, oboseala şi stresul scad.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.