Ascultă Radio România Cluj Live

De ce nu e bine să refolosim o sticlă de apă

apa in sticla de plastic

De ce nu e bine să refolosim o sticlă de apă

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 octombrie 2017, 06:00

Chiar dacă intenția este bună, din motive ecologice și economice, reutilizarea unei sticle de apă nu este neapărat o idee bună din punct de vedere sanitar.

Corpul uman este compus în proporţie de peste 60% din apă. Prin urmare, consumul de apă zilnic și regulat este important. La serviciu, acasă, la sala de sport, la plimbare, băutul apei ar trebui să fie un gest repetat în timpul zilei. Un adult obișnuit, cu o masă corporală normală, ar trebui să bea șase până la opt ceşti de apă în fiecare zi, adică 1,5 până la 2 litri, și cel puțin doi litri dacă el nu consumă prea multe legume.

Din acest motiv, mulți oameni umblă cu o sticlă mică de apă, plată sau minerală, ușor de transportat, pe care o umplu de câte ori doresc după ce conținutul original a fost băut. Dar acest lucru este complet greşit. Sticla trebuie aruncată după ce apa din ea a fost băută, deoarece reumplerea ei favorizează apariția bacteriilor, potențial purtătoare de boli. Astfel, un studiu recent a subliniat că o sticlă reutilizată de mai multe ori conține de 20 de ori mai multe bacterii decât castronul unui câine și de 100 de ori mai multe decât vasul de toaletă. Astfel, pentru a fi şi buni ecologişti, este de preferat ca oamenii să folosească un recipient de sticlă (mai puțin practic deoarece se poate sparge în timpul transportului) sau de inox (mai durabil), recipiente care sunt mai puţin generatoare de bacterii.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

 

Etichete:
alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate