Beneficiile consumului de ouă
Articol editat de cristina.rusu, 29 octombrie 2017, 06:00
Ouăle se numără printre puţinele alimente care pot fi clasificate drept „superalimente”, datorită proprietăţilor lor benefice şi nutriţiei lor incredibile.
Un ou conţine tot ceea ce este necesar pentru celulele din organism: vitamine, acid folic, fosfor, seleniu, calciu şi zinc.
Un ou fiert are doar 77 de calorii, 6 grame de proteine şi 5 grame de grăsimi sănătoase.
Ouăle au un nivel ridicat de colesterol, însă fără efecte negative asupra colesterolului din sânge – 212 mg de colesterol, mai mult de jumătate din doza zilnică recomandată de 300 de mg.
La 70% dintre oameni, ouăle nu măresc deloc nivelul de colesterol.
Consumul de ouă reprezintă o modalitate foarte bună de a creşte HDL. Există mai multe tipuri diferite de ouă, cele de găină fiind cele mai frecvente, însă se consumă şi ouăle de rață, gâscă şi prepeliță. Ele sunt considerate o sursă completă de proteine, deoarece conțin toţi cei opt aminoacizi esențiali.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.