Prunele uscate diminuează riscul de osteoporoză
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 1 noiembrie 2017, 06:00
Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că o porţie zilnică de cinci prune uscate încetineşte pierderea de masă osoasă şi reduce riscul de osteoporoză.
Prunele sunt bogate în vitamine şi minerale, inclusiv vitamina K şi potasiu. O porţie de cinci prune conţine doar 100 de calorii şi este o sursă excelentă de fibre. Cercetătorii de la Universitatea din San Diego au lucrat cu femei aflate în postmenopauză, cu densitate osoasă scăzută. Acestea au mâncat câte 5-6 prune zilnic timp de şase luni. Această cantitate a fost suficientă şi a încetinit pierderea de masă osoasă, fiind la fel de eficientă ca cele 10-12 prune consumate zilnic şi testate în cadrul unui alt studiu.
Fiecare a treia femeie şi fiecare al cincilea bărbat de peste 50 de ani sunt expuşi riscului de osteoporoză, deoarece masa osoasă este în declin rapid – peste 3% pe an.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.