Cu ce se poate înlocui zahărul?
Articol editat de cristina.rusu, 12 noiembrie 2017, 06:00
Zahărul este nesănătos, însă şi unele alternative ale acestuia, cum ar fi aspartamul spre exemplu, sunt la fel de dăunătoare.
O cantitate mică de zahăr nu poate face rău nimănui. Există, însă, alternative sănătoase pentru a obţine gustul dulce al zahărului.
Mierea – deşi conţine zaharuri, are proprietăţi valoroase pentru sănătate, fiind o alternativă excelentă pentru zahăr. În afară de aceasta, mierea este o sursă de nutreinţi şi antioxidanţi.
Un studiu a demonstrat că persoanele care consumă miere timp de 8 săptămâni reduc simptomele alergiei.
Stevia este un îndulcitor extras din planta Stevia rebaudiana, mai recomandat pentru utilizare decât aspartamul. Nu conţine aditivi chimici şi nu creşte nivelul de zahăr din sânge.
Siropul de arţar de calitate, un alt îndulcitor artificial, conţine 54 de antioxidanţi şi mai puţine calorii.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.