Beneficiile ceaiului negru şi ale ceaiului verde
Articol editat de cristina.rusu, 14 noiembrie 2017, 06:00 / actualizat: 14 noiembrie 2017, 12:19
Consumul de ceai negru contribuie la reducerea greutăţii şi ameliorarea funcţiilor microflorei intestinale, susţin cercetătorii americani, potrivit unui studiu publicat în revista European Journal of Nutrition.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că ceaiul verde are multiple beneficii, el previne spargerea vaselor sanguine, în special a arterelor.
Am descoperit că polifenolii ce se regăsesc în ceaiul verde au o influenţă mult mai puternică asupra organismului, comparativ cu aceleaşi substanţe ce se regăsesc în ceaiul negru, întrucât acestea pătrund în ţesuturi şi în sânge.
S-a constatat că ceaiul negru poate avea numeroase beneficii pentru microflora intestinală, ceea ce contribuie la ameliorarea sănătăţii omului şi la reducerea greutăţii acestuia, a declarat Susan Henning, cercetătoare la Universirtatea California din Los Angeles, SUA.
Oamenii de ştiinţă au fost extrem de interesaţi să descopere beneficiile ceaiului verde asupra sănătăţii organismului. Numeroasele studii realizate pe această temă au arătat că ceaiul verde are multiple calităţi ce contribuie la prelungirea duratei de viaţă: reduce probabilitatea spargerii pereţilor vaselor sanguine şi arterelor, normalizează metabolismul glucozei şi funcţiile cardiace.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.