La ce e bună untura de pește?
Articol editat de cristina.rusu, 16 noiembrie 2017, 06:00
Untura de pește dispune de o proprietate unică – are capacitatea de a stopa acțiunea toxinelor periculoase asupra creierului. Ea nu are capacitatea de a stimula neurogeneza, formarea și integrarea unor noi celule ale creierului, dar produce un efect protector asupra creierului uman.
În opinia oamenilor de știință americani, untura de pește stimulează zona creierului responsabilă de memorie, alimentație și studiu.
Analiza a 185 de studii care se refereau la efectele unturii de pește asupra organismului au demonstrat că untura de pește are efecte benefice asupra metabolismului, transformând orice hrană în alimente cu un coeficient caloric redus, iar cele care au un aport caloric mare să devină benefice în procesul de neurogeneză.
Untura de pește are calitatea de a reduce efectul negativ al alimentelor toxice, în special al zahărului asupra metabolismului și a îngrășării.
De asemenea, untura de pește protejează creierul. Cercetătorii le recomandă oamenilor să consume zilnic untură de pește, informează MED daily.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.