Ciocolata neagră foarte bună pentru hipertensivi
Articol editat de cristina.rusu, 22 noiembrie 2017, 06:00
Iubitorii de ciocolată neagră se vor bucura să afle că aceasta este benefică pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială, reducând astfel riscul de atac de cord, indică rezultatele unui studiu realizat în SUA.
Ciocolata neagră este bogată în substanţe cunoscute sub numele de flavonoli, care contribuie la scăderea tensiunii arteriale, factor cunoscut de risc pentru bolile cardiovasculare.
Flavonolurile sunt conținute, de asemenea, de unele fructe, cum ar fi mere, pere, struguri și afine. Pentru a realiza acest studiu, care a implicat peste 14.000 de persoane, autorii săi de la Universitatea Walden din Minneapolis, Statele Unite ale Americii, au căutat o legătură între consumul de ciocolată neagră şi scăderea tensiunii arteriale.
Ciocolata neagră bogată în antioxidanţi poate ameliora inflamaţiile. Pentru realizarea cercetării, participanţii au fost împărțiți în trei grupuri care au consumat cantități variabile – una sau două pătrăţele, trei sau patru și mai mult de patru pătrăţele de ciocolată neagră pe săptămână.
Experții au raportat o „scădere semnificativă” a tensiunii arteriale în rândul tuturor persoanelor testate care au consumat ciocolată neagră.
Un studiu australian recent, bazat pe o analiză a 15 cercetări anterioare, a constatat, de asemenea, că ciocolata neagră diminuează tensiunea arterială.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.