Ascultă Radio România Cluj Live

Proiectul tău poate fi câștigător la Gala Tineretului Clujean

tineri clujeni gala

tineri clujeni gala

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 23 noiembrie 2017, 06:00 / actualizat: 23 noiembrie 2017, 10:25

Federația Tinerilor din Cluj va organiza in 5 decembrie prima ediție a Galei Tineretului Clujean, un eveniment care își propune să recunoască meritele tinerilor din județul Cluj, prin premierea proiectelor remarcabile inițiate și realizate în perioada 2016-2017. Dan Izvoreanu a aflat mai multe de la coordonatorul galei, Cristina Clima si de Vasi Andrei Varga- membru in biroul executiv al Federației Tinerilor din Cluj.

Rep: Ce înseamnă această gală de fapt?

Cristina Clima: Ne dorim, prin intermediul acestui proiect, să premiem şi să cunoaştem proiectele de impact care au fost desfăşurate în perioada 2016-2017 cu şi pentru tinerii din judeţul Cluj. De aceea, orice entitate, grup formal sau informal, ONG, instituţie se poate înscrie în competiţia pentru gală, care cuprinde 10 secţiuni la care pot fi înscrise proiecte desfăşurate între 2016-2017. Proiectele vor fi premiate în data de 5 decembrie, la Casa de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca.

Rep: Spuneai că sunt 10 secţiuni. Vasi, poţi să ne spui cam care sunt acestea?

Vasi Andrei Varga: Da, desigur. Secţiunile sunt: antreprenoriat, cultură, incluziune socială, internaţional, învăţare nonformală, muncă şi angajare, sănătate, sport şi voluntariat. Dar în data de 28 o să lansăm şi concursul pentru premiul publicului: vom încărca proiectele eligibile pe site sau pe pagina de Facebook a Federaţiei şi cele mai votate vor lua un premiu al publicului.

Rep: Cei care vor să participe la această competiţie de proiecte, unde trebuie să se înscrie?

Cristina Clima: Cei care doresc să se înscrie la Gala Tineretului Clujean trebuie să intre pe site-ul galatineretuluiclujean.ro, unde sunt toate informaţiile şi regulamentul competiţiei, inclusiv criteriile de jurizare şi formularul de înscriere. Important de menţionat aici este faptul că nu există un număr limită de proiecte ce pot fi înscrise, însă un proiect poate fi nominalizat la maxim două dintre cele 10 secţiuni. După trimiterea formularului de înscriere, este necesar să fie trimis şi un e-mail cu materiale foto/video despre proiectul desfăşurat.

Rep: De către cine vor fi jurizate aceste proiecte?

Vasi Andrei Varga: Juriul va fi compus din persoane specializate în domeniu, să spun aşa: reprezentanţi ai Primăriei, ai mediului privat, ONG-uri.

Rep: Participanţii trebuie să fie clujeni, sau pot veni şi din altă parte cu proiecte?

Cristina Clima: Este foarte important – am indicat asta şi în regulament -, că proiectele desfăşurate trebuie să fie cu sau pentru tinerii din judeţul Cluj. Am rămas surprinşi, pentru că au fost înscrise proiecte la secţiuni la care nu ne aşteptam, cum ar fi incluziunea socială, cum ar fi cultura. Şi asociaţii care au proiecte interesante în Cluj (ne-am uitat peste aplicaţii), care sunt proiecte interesante, despre care s-a auzit destul de puţin. Şi ne-am bucurat foarte mult că prin această gală am putea să le facem cunoscute şi ar putea să fie promovate.
Proiectele vor fi jurizate în 5 decembrie, începând cu ora 20:00. Aşteptăm toţi tinerii din Cluj, nu doar cei care-şi înscriu proiectele, să vină la Gala Tineretului Clujean, pentru că este un proiect pentru tinerii Clujului. Va fi lansat un formular de înscriere pentru cei care doresc să fie alături de noi în 5 decembrie, de ziua internaţională a voluntariatului. Pe pagina de Facebook Gala Tineretului Clujean veţi găsi formularul de înscriere, vă invităm să vă înscrieţi; şi în data de 5 decembrie nu vă faceţi planuri, pentru că sărbătorim împreună tinerii Clujului şi ziua internaţională a voluntariatului.

Rep: Cam ce se va întâmpla mai exact în cadrul Galei?

Cristina Clima: Deja pregătim un program interesant, în care vor fi prezentate nu doar proiectele finaliste (pentru fiecare secţiune vor fi trei proiecte finaliste care vor fi prezentate la Gală), vor fi invitaţi şi partenerii proiectului, vor fi momente artistice. Dorim să invităm susţinătorii proiectelor finaliste şi ai organizaţiilor finaliste să vină acolo în sală şi să susţină pe cei care vor ieşi pe scenă. Va fi un program frumos şi de aceea chiar aşteptăm tinerii să vină – şi nu doar tinerii -, să participe la acest eveniment.

Rep: Din câte am înţeles, vor fi şi premii în bani?

Cristina Clima: Da. Premiul pentru fiecare secţiune şi premiul pentru popularitate este de 1500 lei, care va fi oferit echipei proiectului.

Rep: Voi reprezentaţi Federaţia Tinerilor din Cluj care, iată, organizează acum prima gală. Cam ce proiecte aţi avut voi până acum şi ce acţiuni pregătiţi pentru 2018?

Vasi Andrei Varga: Noi ne-am format practic în ianuarie, în acest an. Momentan avem Gala Tineretului Clujean şi urmează să lucrăm pe Cluj Never Sleeps.

Cristina Clima: Federaţia Tinerilor din Cluj este formată din ONG-uri de tineri (studenţi din Cluj-Napoca şi elevi inclusiv). Încercăm să avem o reprezentare cât mai diversă pentru diferite categorii de tineri din judeţul Cluj. Momentan sunt 32 de ONG-uri care fac parte din Federaţie. A fost până acum procesul de formare şi de consolidare a Federaţiei. Am avut deja o ediţie Cluj Never Sleeps, am avut o şcoală de toamnă şi acum este Gala Tineretului Clujean, cu care ne-ar plăcea să încheiem acest an de activitate. Pentru anul viitor, cu siguranţă vom avea alte şi multe proiecte de amploare şi interesante, utile pentru tinerii din judeţul Cluj.

Rep: Participanţii la această gală, organizaţiile care se pot înscrie la competiţie, trebuie să fie membre a Federaţiei Tinerilor?

Vasi Andrei Varga: Nu trebuie, se poate înscrie oricine, orice entitate care a desfăşurat proiecte cu sau pentru tineri. Pot fi inclusiv şi companii dacă au avut proiecte, sau grupuri informale.

Rep: Cei care acum aud de voi prima dată şi vor să facă parte din această federaţie, unde vă pot găsi?

Cristina Clima: În principiu ne găsiţi pe Facebook, pe Federaţia Tinerilor din Cluj. Accesaţi şi pagina noastră de Facebook Gala Tineretului Clujean, site-ul galatineretuluiclujean.ro, unde găsiţi şi datele noastre de contact. Şi chiar vă aşteptăm să ne contactaţi, să colaborăm împreună şi să avem împreună evenimente şi proiecte frumoase.

 

Dan Izvoreanu

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

Bază sportivă modernă, inaugurată la Oradea | FOTO
Reportaje sâmbătă, 11 ianuarie 2025, 15:53

Bază sportivă modernă, inaugurată la Oradea | FOTO

În dimineața zilei de 11 ianuarie, la Oradea a fost inaugurată oficial o nouă bază sportivă tip I, realizată de Ministerul Dezvoltării, prin...

Bază sportivă modernă, inaugurată la Oradea | FOTO
Expoziția de Iarnă Brickenburg | FOTO
Reportaje vineri, 10 ianuarie 2025, 12:15

Expoziția de Iarnă Brickenburg | FOTO

Orășele de poveste surprinse în plină iarnă, clădiri impresionate, stațiuni turistice, secvențe din filmele Avatar sunt doar câteva din...

Expoziția de Iarnă Brickenburg | FOTO
Solidaritate pe pauză: promisiune amânată pentru persoanele cu dizabilităţi
Reportaje joi, 9 ianuarie 2025, 15:46

Solidaritate pe pauză: promisiune amânată pentru persoanele cu dizabilităţi

Printre cei afectaţi de „ordonanţa trenuleţ” sunt şi persoanele cu dizabilităţi. Indemnizaţia de solidaritate, intrată în...

Solidaritate pe pauză: promisiune amânată pentru persoanele cu dizabilităţi
Varadinum Foto Club Oradea – lider al artei fotografice din România
Reportaje miercuri, 8 ianuarie 2025, 16:50

Varadinum Foto Club Oradea – lider al artei fotografice din România

Sâmbătă, 11 ianuarie, de la ora 17:00, pasionații de fotografie și artă sunt invitați la expoziția anuală de fotografie „We Are Varadinum...

Varadinum Foto Club Oradea – lider al artei fotografice din România
Reportaje luni, 6 ianuarie 2025, 00:00

Boboteaza este ziua în care Hristos s-a descoperit lumii

Boboteaza sau Epifania este sărbătorită astăzi de către Biserica Ortodoxă și Biserica Catolică.   Boboteaza încheie ciclul celor 12...

Boboteaza este ziua în care Hristos s-a descoperit lumii
Reportaje marți, 31 decembrie 2024, 23:00

Superstiții de Anul Nou [AUDIO]

Mulți dintre voi știți că există niște superstiții legate de noaptea de Revelion. Se zice că trebuie să purtam ceva roșu, să avem bani la...

Superstiții de Anul Nou [AUDIO]
Reportaje luni, 30 decembrie 2024, 13:39

S-a lansat o carte digitală, gratuită, utilă pentru studenți și familiile lor

A fost un an plin de provocări și emoții intense pentru Denisa Cherecheș.   Tânăra absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie...

S-a lansat o carte digitală, gratuită, utilă pentru studenți și familiile lor
Reportaje vineri, 27 decembrie 2024, 13:57

O nouă ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Marmația” | FOTO/AUDIO

O nouă ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Marmația” se desfășoară vineri 27 decembrie, în a treia zi de Crăciun,...

O nouă ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Marmația” | FOTO/AUDIO