Alimente care scad colesterolul
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 25 noiembrie 2017, 06:00
Creșterea nivelului de colesterol prezintă un risc mare de accident vascular cerebral, infarct miocardic și boli coronariene. Din fericire, mici modificări ale modului de a ne hrăni pot contribui în mod natural la reducerea riscului de exces de grăsime din organism.
Experții britanici recomandă pentru a menține niveluri normale de colesterol consumul de produse care conțin grăsimi nesaturate. Persoanele care au tendința de a „ronţăi” câte ceva, îşi pot înșela foamea cu nuci, caju sau migdale. Ele sunt bogate în grăsimi polinesaturate, contribuind la menținerea vaselor de sânge sănătoase.
Un studiu recent realizat de specialiștii de la Universitatea Loma Linda din SUA a constatat că un consum de 67 de grame de nuci pe zi – aproximativ un pumn – este asociat cu reducerea colesterolului „rău“, cu 5,1%.
O altă modificare pe care o putem introduce în dieta zilnică este să înlocuim produsele prelucrate cu alternative de cereale integrale. Mâncărurile bogate în fibre, cum ar fi pâinea integrală, ajută la scăderea colesterolului.
Cartofii sunt o excelentă sursă de fibre și, în plus, nu conțin grăsimi saturate și grăsimi trans. Avocado este un fruct este extrem de util care ajută la scăderea colesterolului.
Un studiu american a constatat că la persoanele supraponderale sau obeze care mănâncă un avocado în fiecare zi, s-a remarcat o scădere a lipoproteinelor cu densitate scăzută, cunoscută sub numele de colesterol „rău”. Alimentele care conțin soia sunt bogate în acizi grași omega-3, fibre și proteine și contribuie, de asemenea, la reglarea nivelului de colesterol. Potrivit experților britanici în domeniul sănătății, produse cum ar fi iaurtul din soia influenţează scăderea colesterolului cu aproximativ 6%.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.