Folosirea apei de gură poate duce la diabet
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 27 noiembrie 2017, 06:00
Destinată spălării cavităţii bucale, apa de gură poate distruge bacteriile benefice, care împiedică dezvoltarea obezității și a diabetului.
La această concluzie au ajuns oameni de știință de la Universitatea Harvard și Universitatea din Puerto Rico.
În urma unui experiment, aceştia au studiat istoricul medical al unui grup format din 1.206 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 40 şi 65 de ani, care sufereau de obezitate şi aveau un risc ridicat de a dezvolta diabet.
Rezultatele au arătat că procentul îmbolnăvirii de diabet era mai mare cu 20% în cazul persoanelor care foloseau apă de gură o dată pe zi şi cu 30% mai mare în cazul persoanelor care foloseau gel antibacterian dimineaţa şi seara – informează Agenţia RIA Novosti.
Majoritatea apelor de gură sunt neselective şi distrug inclusiv bacteriile benefice, care participă la procesele metabolice și care reglează nivelul zahărului din sânge.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.