Recolta de cafea, afectată de schimbările climatice
Articol editat de cristina.rusu, 29 noiembrie 2017, 18:00
Cantitatea de cafea produsă poate scădea în mod serios din cauza schimbărilor climatice.
În munții din estul Ugandei, cafeaua este una dintre cele mai importante culturi.
Cultivatorii ştiu că planta este la fel de capricioasă ca şi amatorii de cafea. Un produs bun necesită o altitudine exactă, o temperatură adecvată, soare şi ploaie. Producția continuă să scadă, iar costurile au crescut cu 30% faţă de 2015.
Previziunile indică faptul că, până în 2050, schimbările climatice ar putea reduce regiunile potrivite pentru cultivarea cafelei la 88%.
În plus, o insectă care a apărut pe plantaţii în ultimii ani distrug tulpina plantei. Unele culturi sunt complet distruse.
În afară de faptul că aceste evoluţii pun în pericol băutura preferată de multe persoane, ele reprezintă şi o ameninţare pentru viaţa cultivatorilor locali, deoarece culesul, prelucrarea, uscarea boabelor de cafea şi vânzarea acestora pe piaţă este o afacere de familie în Uganda.
Fiecare membru al familiei contribuie la venituri, ceea ce înseamnă că, dacă în viitor cultivarea cafelei devine imposibilă, toţi aceşti oameni nu vor mai avea din ce să trăiască.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.