Legătura dintre căsătorie și sănătatea mintală a partenerilor
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 10 decembrie 2017, 06:00
Un studiu publicat în „Journal of Neurology, Neurosurgery & Psychiatry” a constatat că la persoanele necăsătorite, riscul de a dezvolta demență este cu 42% mai crescut în comparație cu cuplurile căsătorite.
Persoanele văduve sunt, de asemenea, mai expuse riscului, cu o șansă mai mare cu 20%.
Cercetătorii de la London University College sintetizează concluziile din 15 studii separate privind relația dintre riscul de demență și starea civilă. Prin combinarea rezultatelor a 15 studii, oamenii de ştiinţă au fost capabili să analizeze datele provenite de la peste 800.000 de persoane din întreaga lume.
Potrivit dr.Laura Phipps, care lucrează în domeniul studierii bolii Alzheimer în Marea Britanie, există multe motive pentru care căsătoria aduce un număr mare de beneficii pentru sănătate.
Oamenii care sunt căsătoriţi tind să fie mai bine din punct de vedere financiar – un factor strâns legat de multe aspecte ale sănătăţii noastre. Soţii pot contribui la promovarea obiceiurilor sănătoase, la îngrijirea sănătăţii partenerului şi la acordarea unui sprijin social important, a adăugat dr.Laura Phipps.
Colaborarea dintre căsătorie şi îngrijirea pe care şi-o oferă partenerii sunt factori care contribuie la reducerea riscului de boală psihică într-o etapă ulterioară a vieţii.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.