DigitALL: Căutările Google 2017 și noi reguli pe internet în 2018
Articol editat de DSRNetworkAdmin, 18 decembrie 2017, 11:17
„Cum se face slime”, „Cum se fac ochelari pentru eclipsă”, „Cum se cumpără bitcoin”, „Cum să vizionezi Mayweather vs McGregor” şi „Cum să faci un fidget spinner” reprezintă top 5 căutări pe Google în 2017, la nivel global.
Slime este un fel de plastilină mai vâscoasă și ușor de modelat, iar fidget spinner este un disc cu petale din plastic cu ajutorul căruia se presupune că scapi de stres în timp ce îl învârți între două burice de degete.
Topul 5 al celor mai populare ştiri în 2017 a fost format din Uraganul Irma, bitcoin, atacul armat din Las Vegas, Coreea de Nord şi eclipsa solară.
Oamenii au mai fost interesaţi, în 2017, de cum se prepară pieptul de pui, de reţetele cu carne tocată, au fost curioși să afle rețeta pâinii tradiționale turcești, reţeta de frigănele şi reţeta pentru prăjitura Kek tarifi.
Cea mai mare parte a datelor provin din Google Trends, un serviciu public care prezintă volumul de căutări pe diferite regiuni geografice, perioade de timp şi termeni utilizaţi.
………………………….
Federal Communications Commission (FCC) a votat în 14 decembrie eliminarea regulilor care asigură neutralitatea internetului în SUA, conform Mediafax.
Acesta este un principiu conform căruia toţi utilizatorii de internet trebuie trataţi în mod egal de furnizorii de servicii de telecomunicaţii.
Măsura deschide calea spre aşa numitele „culoare rapide” pe internet, care pot fi accesate de cei care plătesc mai mult. De exemplu, Comcast a dat semne că este dispusă să primească bani de la Netflix pentru ca video-urile de pe platforma de streaming să ruleze în cele mai bune condiţii în reţeaua sa. Costurile suplimentare care vor fi consemnate de Netflix vor fi pasate, inevitabil, clienţilor.
Potrivit susţinătorilor principiului neutralităţii, decizia FCC va favoriza marile companii şi va afecta inovaţia. Potrivit lor, un start-up care vine cu o idee genială s-ar putea să nu aibă fondurile necesare pentru a accesa un culoar rapid pe internet şi, astfel, să nu reuşească să se dezvolte.
Ajit Pai, şeful FCC, susţine că decizia era necesară pentru a fi încurajate investiţiile masive necesare în infrastructura telecom. America nu este recunoscută pentru viteza mare a internetului.
Prin votul de pe 14 decembrie, FCC nu mai controlează aproape deloc modul în care funcţionează internetul în SUA. Accesul la acest serviciu nu mai tratat ca alte utilităţi, precum accesul la apă sau energie electrică. Totuşi, FCC va pedepsi companiile care introduc măsuri ce pot afecta negativ consumatorii şi competiţia.
Alina Nechita
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.