5 alimente care îţi aduc noroc în Noul An
Articol editat de cristina.rusu, 28 decembrie 2017, 06:00
Multe dintre tradiţiile pentru Anul Nou se leagă de mâncare, anumite alimente aducând speranță și noroc. Dacă vrei să te asiguri că ai făcut tot ce trebuie pentru a avea parte de noroc în următoarele 12 luni, iată ce să mănânci în noaptea dintre ani:
Struguri.
Spaniolii şi portughezii mănâncă 12 boabe de strugure în timpul celor 12 bătăi de ceas de la miezul nopţii. Boabele de strugure simbolizează cele 12 luni ale anului ce începe. Deloc surprinzător, să mănânci 12 boabe într-un timp atât de scurt nu e chiar aşa de uşor cum pare.
Carne de porc.
Mulţi consideră carnea de porc ca fiind mâncarea cea mai aducătoare de noroc. De ce? Porcii sunt graşi, ceea ce trimite la prosperitate. De asemenea, porcii râmă cu râturile, simbolizând determinarea şi progresul.
Rodii.
În Grecia, la începerea noului an, o rodie este zdrobită în faţa uşii de la intrare. Seminţele care ies la iveală semnifică prosperitatea materială şi câştigul financiar: cu cât seminţele sunt mai multe, cu atât norocul în bani va fi mai mare.
Peşte.
Peştii sunt de bun augur în mai multe feluri. În primul rând, solzii lor seamănă cu monedele. Călătoresc în bancuri, ceea ce înseamnă prosperitate. Această opţiune are şi meritul de a se potrivi cu dieta pe care te-ai decis să o urmezi de la 1 ianuarie!
Linte.
Abundenţa boabelor de linte simbolizează, iarăşi, monedele. Lintea este considerată o mâncare potrivită pentru 1 ianuarie în Brazilia şi Italia. Se spune chiar că era apreciată ca fiind de bun augur încă de pe vremea Imperiului Roman.
Bineînţeles, indiferent ce vei alege să mănânci, asigură-te că va fi cu moderaţie. Acesta este totuşi cel mai sigur mijloc prin care tu şi familia ta să aveţi parte de sănătate, nu doar de noroc pe plan financiar, în anul care vine.
Andrea Nagy
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.