Ascultă Radio România Cluj Live

De ce e bine să mâncăm orice fel de ciocolată

De ce e bine să mâncăm orice fel de ciocolată

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 30 decembrie 2017, 06:00

Medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică susţine că este important să ştim ce tip de ciocolată să consumăm, ce beneficii ne poate oferi şi în ce parte a zilei să o mâncăm pentru a evita creşterea ponderală. Iată ce spune specialistul pentru CSID:

Varietatea produselor din ciocolată este foarte mare, dar putem să le grupăm în trei mari clase: ciocolata neagră, cu lapte şi albă.

Ciocolata neagră trebuie să aibă în conţinut cel puţin 35% cacao în substanţă solidă şi cel puţin 20% unt de cacao. Recomand consumul de ciocolată cu un procent cât mai mare de cacao, care poate ajunge până la 80% şi chiar 85%. Ciocolata de calitate are un gust amărui şi aromat. Cu cât conţinutul în cacao este mai mare, cu atât creşte şi aportul de antioxidanţi.

Ciocolata cu lapte conţine grăsimi din lapte, lapte praf sau lapte condensat, un conţinut minim de cacao în substanţă solidă de 20% şi 20% lapte, inclusiv grăsimi din lapte, şi conţine cel mai mare număr de calorii dintre toate tipurile de ciocolată.

Ciocolata albă nu conţine cacao, ci doar unt de cacao (minim 15 %) zahăr şi lapte (minim 3.5 %).
Recomand consumul a 2-3 bucăţele de ciocolată, în prima parte a zilei, de 2-3 ori pe săptămână, pentru a evita creşterea ponderală.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate