Ascultă Radio România Cluj Live

Cum să ne bucurăm de sărbători fără a lua prea mult în greutate?

Cum să ne bucurăm de sărbători fără a lua prea mult în greutate?

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 31 decembrie 2017, 06:00

Pentru ca mesele de revelion de sfârşit de an să nu devină o amintire neplăcută pentru siluetă, iată câteva sfaturi pentru a evita kilogramele în plus.

1. Mâncaţi aperitive cu moderaţie

Acestea nu doar că vă taie foamea şi vă împiedică să vă bucuraţi de restul bunătăţilor, dar conţin multă sare şi acizi graşi saturaţi. De evitat consumul de alcool în exces, deoarece acesta favorizează stocarea grăsimilor. Mai bine să alegem un pahar de vin roşu sau alb decât coniac, rom sau whisky.

2. Preferaţi legumele şi cantităţile mici

În ceea ce priveşte felul principal, adesea alcătuit din peşte sau carne cu sos, secretul constă în alegerea garniturilor şi a cantităţilor. Vom prefera legumele de sezon celor excesiv de nutritive. Şi fructele de mare trebuie să fie însoţite de legume.
O masă festivă franţuzească se încheie în mod tradiţional cu rulada de ciocolată. Nu trebuie sub nicio formă să luăm încă o porţie şi ar fi bine să o combinăm cu o salată de portocale sau de fructe exotice.»

3. A doua zi fiţi auster

A doua zi trebuie să ne abţinem de la a consuma resturile zilei precedente. Vom prefera crudităţile şi legumele verzi. Putem opta pentru gustări cu fructe proaspete şi ceaiuri detox sau digestive, pentru a ajuta ficatul să se debaraseze de balastul zilei precedente.

4. Ultima recomandare – încălţaţi pantofi de sport

A doua zi ar fi bine să faceţi mişcare, nu neapărat un sport intens. Este cea mai bună modalitate de a evacua toxinele.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate