Merele și proprietățile lor
Articol editat de cristina.rusu, 7 ianuarie 2018, 06:00
Bogat în vitaminele A, B1, B2, C şi în substanţe nutritive, mărul are proprietăţi terapeutice asupra organismului uman.
Substanţele nutritive antioxidante din sucul de mere ajută la reducerea colesterolului şi a bolilor cardiovasculare.
Consumul regulat de mere reduce riscul apariţiei cancerului la sân şi la plămîni. Merele sunt bogate în fibre, reduc colesterolul din organism şi întăresc oasele.
Când sunt mâncate ca o gustare, merele suprimă foamea şi de aceea sunt indicate în curele de slăbire.
În afară de proprietăţile terapeutice pe care le au, merele sunt utilizate şi în cosmetică. Măştile cu măr ras, aplicat pe faţă timp de 10 minute, câteva zile consecutiv, ajută la curăţarea tenului, la vindecarea acneelor şi la estomparea ridurilor.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.