Ascultă Radio România Cluj Live

Inamicii dietelor de slăbit

Inamicii dietelor de slăbit

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 10 ianuarie 2018, 06:00

Berea şi ciocolata, inamicii dietelor de slăbit ale ambelor sexe

Oamenii încep în medie 189 de diete de slăbit într-o viaţă, însă în cele mai multe cazuri, încercările lor de a pierde în greutate se dovedesc în final un eşec. Pentru bărbaţii care ţin o dietă în scopul combaterii excesului de greutate, cea mai mare tentaţie este berea, iar pentru femei – ciocolata.

Un sondaj realizat în Marea Britanie, la comanda producătorului de brânzeturi Laughing Cow, cu participarea a 2.000 de persoane, indică faptul că oamenii încep să urmeze un regim de slăbit în medie de trei ori pe an, însă de obicei nu reuşesc. 55% dintre respondenţi recunosc că încercările lor de a lupta împotriva excesului de greutate se încheie „întotdeauna” cu un eșec.

De asemenea, studiul arată că bărbaţii (26%) reuşesc mai uşor să urmeze o dietă decât femeile (13%). Reprezentanţii sexului puternic sunt mai perseverenţi în vederea realizării obiectivului de a pierde în greutate – 58% spun că sunt dispuşi să înceapă un nou regim alimentar, în ciuda eşecului anterior. Pe de altă parte, peste 50% dintre femei sunt dispuse să renunţe, chiar şi după un singur eşec. Interesant este faptul ca 61% dintre ambele sexe sunt dispuse să înceapă o nouă dietă. Problemele de a o respecta sunt legate cel mai adesea de lipsa unei motivaţii suficiente şi de prezenţa „ispitelor”.

Potrivit studiului, „călcâiul lui Ahile” este berea pentru 29% dintre bărbați. Cea mai mare tentație pentru 45% dintre femei este ciocolata. Chips-urile pot compromite dietele pentru 30% din doamne. De asemenea, studiul mai arată că bărbaţii ţin cel mai adesea dietă pentru a obţine un abdomen plat, în timp ce femeile doresc să aibă coapse mai subţiri.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate