Condiții foarte bune de schi, pe pârtiile din Maramureș și Sibiu
Articol editat de Andrei Cretoiu, 11 ianuarie 2018, 11:16 / actualizat: 11 ianuarie 2018, 13:14
Temperaturile au mai scăzut, iar zăpadă este din abundenţă, pe pârtii, astfel că pasionații sporturilor de iarnă și copiii aflați încă în vacanță se pot bucura de distracție în natură.
La Șuior și Cavnic, funcționează instalațiile pe cablu și de nocturnă până la ora 21.00. Zăpada bătătorită măsoară între 30 și 50 cm.
Excelent se schiază la Borşa, în pasul Prislop, la peste 1400 de metri altitudine, pe pârtia de dificultate medie dotată cu telescaun şi deschisă la începutul anului trecut, unde stratul de zăpadă naturală măsoară 50 cm.
Pârtia din Complexul turistic Borşa, cunoscută de schiori, suferă din lipsa zăpezii pe partea inferioară, dar se poate schia foarte bine pe pârtia de pe Culmea Runcu – Stiol, la altitudinea de 1500 de metri.
Sibiu:
Singurele pârtii amenajate din județul Sibiu pe care se schiază încă, în condiții bune, sunt cele din complexul de schi și snowboard Arena Platoș, de lângă stațiunea Păltiniș.
Administratorii au folosit tunurile de zăpadă de fiecare dată când temperaturile le-au permis, așa că stratul de zăpadă naturală și artificială este suficient pentru a asigura condiții bune.
Totuși, cele două concursuri programate să aibă loc la sfârșitul săptămânii în fun-park-ul de la baza pârtiilor, au fost amânate pentru luna februarie.
Zăpadă din belșug se găsește la Bâlea Lac, în Munții Făgăraș, unde ea măsoară, în această dimineață, 111 cm.
Aici nu sunt pârtii de schi amenajate, dar zona este căutată de cei care practică schi extrem.
In Munții Făgăraș însă, la peste 1800 de metri altitudine, deci și în zona turistică Bâlea, există risc însemnat de producere de avalanșe, de gradul 3 pe o scară de la 1 la 5.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.