Nutriţioniştii recomandă să consumăm ouăle cu tot cu coajă
Articol editat de cristina.rusu, 16 ianuarie 2018, 06:00
Ochiuri, fierte sau omletă, ouăle reprezintă cel mai popular mic dejun din lume. Ele conţin fier, cupru, mangan, zinc, fluor, fosfor, şi molibden.
Motivul pentru care este recomandat consumul de ouă împreună cu coaja este că aceasta conţine 90% calciu, fiind o adevărată sursă de minerale.
Organismul uman absoarbe acest calciu datorită compusului chimic care este aproape identic cu cel al oaselor şi dinţilor noştri.
Calciul are un rol important în funcţionarea organismului. În afară de contribuţia sa la formarea masei osoase şi prevenirea osteoporozei, calciul normalizează funcţiile nervilor şi muşchilor, reglează ritmul cardiac şi somnul. De asemenea, este important pentru funcţionarea corectă a celulelor din organism, pentru un păr şi unghii sănătoase.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.