Ascultă Radio România Cluj Live

La ce e bună scorțișoara?

La ce e bună scorțișoara?

Articol editat de cristina.rusu, 19 ianuarie 2018, 06:00

Scorțișoara este un condiment perfect pentru lunile de iarnă, chiar dacă este disponibilă pe tot parcursul anului. Scorțișoara are o istorie lungă, atât ca un condiment cât și ca un medicament.

Este coaja arborelui de scorțișoară, fiind disponibilă uscată, sub formă tubulară sau pulbere. Cele două soiuri de scorțișoară, din China sau Ceylon (Sri Lanka) au un gust similar, dar cea din ceylon este ușor mai dulce, mai rafinată și mai dificil de găsit pe piață locală.

La ce e bună scorțișoara?

Un anumit tip de scorțișoară, cassia, poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge la persoanele cu diabet zaharat.

Studiile de laborator au descoperit că scorțișoara poate reduce inflamația, are efect antioxidant și luptă împotriva bacteriilor. Pentru moment, studiile au fost amestecate și este neclar încă rolul scorțișoarei în îmbunătățirea sănătății.

1/2 linguriță de scorțișoară zilnic poate reduce nivelul colesterolului rău.

Scorțișoara poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2 prin scăderea nivelului de zahăr din sânge și creșterea producției cantității de insulină în organism.

Are proprietăți antifungice și se spune despre Candida că nu poate trăi într-un mediu în care este prezentă și scorțișoara.

Scorțișoara are un efect de anti-coagulare a sângelui.

Combinația de miere și scorțișoară calmează duerea cauzată de artrită.

Atunci când este adăugată în produsele alimentare, scorțișoara inhibă dezvoltarea bacteriilor și alterarea produselor alimentare, ceea ce face din aceasta un conservant alimentar natural foarte bun.

Doar mirosind scorțișoara, este stimulată funcția cognitivă și memoria.

Scorțișoara luptă cu bacteria E.coli în sucurile nepasteurizate.

Este un remediu natrual pentru eliminarea eficientă a durerilor de cap și ameliorarea migrenelor.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

 

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate