Utilizări mai puţin cunoscute ale pliculeţelor de ceai
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 23 ianuarie 2018, 06:00
Iarna, toată lumea bea mai mult ceai decât în mod obişnuit. După ce consumăm o cană cu ceai fierbinte şi aromat, specialiştii ne sfătuiesc să nu aruncăm pliculeţele, deoarece le putem utiliza ulterior, în scopuri mai puţin cunoscute.
Combaterea iritaţiilor pielii – Fiecare ceai ajută la eliminarea iritaţiilor şi prevenirea inflamaţiilor. Punguţele de ceai utilizate ameliorează arsurile, ciupiturile, edemele de pe piele, herpesul.
Combaterea ceacănelor şi a pungilor de sub ochi – Ceaiul (în special cel verde) este cunoscut pentru proprietăţile sale eficiente de calmare. Pentru ameliorarea cearcănelor şi a pungilor de sub ochi, se aplică pentru 15 minute pe pleoape pliculeţe de ceai umezite şi răcite. Efectele vor fi miraculoase.
Pliculeţele de ceai utilizate pot fi folosite la gătit – La prepararea orezului, o punguţă de ceai de iasomie sau museţel adăugată în apă va oferi noi gusturi interesante. De asemenea, o metodă mai puţin cunoscută este marinarea cărnii în ceai înainte de a fi gătită.
Punguţele de ceai sunt un inamic al mirosului neplăcut. După gătit, pentru a îndepărta mirosul de mâncare de pe mâini, puteţi freca între palme pliculeţe folosite de ceai. Ceaiul verde ajută la combaterea respiraţiei urât mirositoare, iar punguţele utilizate elimină mirosul neplăcut al pantofilor.
Clătirea părului – Părul casant este rezultatul calităţii apei din oraşele mari. Pentru a da podoabei capilare o strălucire sănătoasă, dar şi pentru a scăpa de problemele cauzate de iritarea scalpului, părul poate fi clătit (după şamponare) cu un ceai obţinut din diverse pliculeţe de ceai folosite.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.