De ce sunt ouăle benefice pentru sănătate
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 26 ianuarie 2018, 06:00
Ouăle reduc nivelul de zahăr din sânge şi tensiunea arterială şi ajută la scăderea în greutate, susţine nutriţionistul britanic dr.Carrie Ruxton. Doar două ouă pe zi sunt suficiente pentru a scădea nivelul de glucoză din sânge la pacienţii cu diabet de tip 2. Consumul regulat de ouă contribuie la diminuarea tensiunii arteriale şi la eliminarea kilogramelor în plus.
Ouăle sunt sărace în grăsimi şi hidraţi de carbon, fiind în acelaşi timp bogate în proteine, ceea ce le face o alegere excelentă într-un regim alimentar echilibrat pentru a controla nivelul de zahăr din sânge. Beneficiile acestui produs au fost ignorate prea mult timp din cauza temerii nefondate că ar creşte nivelul de colesterol. Acum ştim că alimentele care conţin colesterol nu sunt principala ameninţare pentru sănătatea majorităţii oamenilor. Problemele provin mai mult din consumul de produse bogate în calorii, combinate cu un stil de viață sedentar şi cu factorul genetic, a explicat dr. Ruxton.
Studii anterioare au descoperit că ouăle contribuie la reducerea riscului bolilor cardiovasculare şi sunt utile împotriva dezvoltării cataractei oculare şi degenerării maculare. Consumul lor îmbunătăţeşte funcţia hepatică datorită colinei, un macronutrient care ajută la creşterea metabolismului. Ouăle conțin, de asemenea, o mare parte din substanţele necesare pentru prevenirea cancerului de piele, reaminteşte dieteticianul britanic.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.