Ciocolata neagră poate fi un bun aliat în scăderea hipertensiunii
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 8 februarie 2018, 06:00
Ciocolata neagră poate fi eficientă în combaterea hipertensiunii arteriale, susţin specialiştii britanici.
Simptomele hipertensiunii arteriale – dureri de cap, dureri toracice, dificultăţi de respiraţie rămân de obicei neobservate. Apariţia ritmului cardiac neregulat, probleme de vedere şi sânge în urină demonstrează valori extrem de ridicate. Singura modalitate sigură de a detecta hipertensiunea arterială este măsurarea regulată a acesteia, susţin experţii. Potrivit specialiştilor din organizaţia de cercetare a sângelui, Blood Research UK, ciocolata neagră poate fi un bun aliat în lupta împotriva hipertensiunii arteriale. Experţii reamintesc că, potrivit unui număr mare de studii, ciocolata neagră are efect vasodilatator datorat flavanolilor pe care îi conţine.
Activitatea fizică moderată – ciclismul, înotul şi alergarea, precum şi utilizarea vitaminei D sub formă de suplimente nutritive contribuie, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale. Anumiti experţi sunt, însă, sceptici cu privire la beneficiile pe termen lung ale ciocolatei negre referitor la scăderea hipertensiuni arteriale. Sunt necesare mai multe studii pentru a se stabili dacă într-adevăr ciocolata neagră are efect asupra scăderii tensiunii. Pe termen lung, consumul său poate duce la acumularea de kilograme în plus, ceea ce ascunde, de asemenea, riscul de hipertensiune arterială.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.