Sibiu regiune gastronomică
Articol editat de cristina.rusu, 8 februarie 2018, 12:37
Peste 40 de producători din zona Sibiului au participat recent la o întâlnire cu echipa Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeana 2019.
Întâlnirea a avut ca scop prezentarea condițiilor și modul în care Punctele Gastronomice Locale pot funcționa.
Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeana 2019 reprezintă o șansă de valorificare a produselor primare și de prezentare nealterată a identității gastronomice locale.
Producătorii din județul Sibiu au fost încurajați să se implice în proiect, să culeagă și să transmită, rețete, povești gastronomice interesante. Aceste rețete vor fi adăugate într-o colecție care va sprijini eforturile de consolidare a identității gastronomice locale și va asigura promovarea întregii regiuni ca punct de atracție gastronomică. Ce s-a discutat exact în cadrul întâlnirii și la ce concluzii au ajuns, aflăm de la coordonatorului programului Maximilian Drăgan:
Primul obiectiv al întâlnirii noastre a fost acela de a le comunica într-o formă clară despre programul Regiune gastronomică începând cu anul 2019, să le comunicăm stadiul în care acest program se află, să-i facem să înţeleagă care este rolul lor în cadrul acestui proiect.
Le-aş propune să se gândească la posibilitatea creeării unor puncte gastronomice locale. Modificările legislative de la sfârşitul anului trecut permit crearea unor mini-restaurante, nişte unităţi de alimentaţie publică familială, cu activitate restrânsă, care valorifică produse locale şi care pot să contribuie la crearea unei oferte gastronomice în zonă rurală. (Maximilian Drăgan)
Foto: Silvana Armat
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.