Mormântul unei preotese din epoca faraonilor a fost descoperit în Egipt
Articol editat de cristina.rusu, 10 februarie 2018, 18:00
Arheologii egipteni au descoperit în sudul oraşului Cairo mormântului unei preotese, din timpul celei de-a cincea dinastii, împodobit cu picturi murale bine conservate şi vechi de 4.000 de ani, a anunţat ministrul Antichităţilor.
Descoperirea a fost făcută într-un cimitir din apropierea celebrelor piramide din Giza de o echipă de arheologi egipteni condusă de Mostafa Waziri, secretar general al consiliului suprem al Antichităţilor.
Mormântul a fost construit pentru Hetpet, preoteasă pentru zeiţa fertilităţii Hathor, a precizat ministrul Khaled al-Anani în timpul unei conferinţe de presă.
Acest cimitir adăposteşte morminte ale unor înalţi responsabili din cea de-a cincea dinastie a faraonilor (2494-2345 înainte de Hristos), din care unele au fost excavate în timpul precedentelor misiuni arheologice, a adăugat ministrul.
Stilul arhitectural al mormântului, decoraţiunile, picturile sale murale colorate, precum şi intrarea ce duce într-o încăpere în formă de L sunt caracteristice acelei epoci, a mai precizat ministerul egiptean.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.