Închisoare pe viaţă pentru ucigaşii şefului de post din Vişeu de Jos
Articol editat de Carmen Sas, 20 februarie 2018, 16:28 / actualizat: 22 februarie 2018, 9:59
Tribunalul Maramureş i-a condamnat, marţi, la închisoare pe viaţă pe fraţii Ioan Aurelian şi Marius Ovidiu Tomoioagă, acuzaţi că l-au omorât în 4 ianuarie 2017 pe şeful de post din comuna Vişeu de Jos, Gheorghe Nistor.
Sentinţa nu este definitivă! În plus, aceştia au fost obligaţi la plata sumei de 5.000 euro reprezentând daune pentru prejudiciul moral suferit de către partea civilă D. A. şi la plata, în parte, a despăgubirilor civile către IPJ Maramureş.
Se pare că cei doi au avut un conflict mai vechi cu şeful de post, iar în 4 ianuarie l-au omorât. Poliţiştii i-au găsit în 6 ianuarie, când au fost reţinuţi, apoi arestaţi.
Cei doi fraţi care l-au omorât în 4 ianuarie 2017 pe şeful postului de Poliţie din Vişeu de Jos, judeţul Maramureş, au mai fost condamnaţi cu suspendare în alte cauze, unul în Franţa pentru tentativă de furt cu distrugere, iar altul pentru tâlhărie.
În motivarea arestării preventive se arată că, în 4 ianuarie 2017, cei doi fraţi s-au deplasat în clădirea în care se află sediul Postului de Poliţie Vişeu de Jos, aflat la mansardă, iar la parter se află sediul Primăriei Vişeu de Jos, au intrat în clădire fără a intra în vreun birou al Primăriei, s-au deplasat în biroul şefului de post Gheorghe Nistor, „căruia se presupune că i-au aplicat 3 lovituri cu un cuţit – una în zona cervicală şi două în zona toracelui, în urma cărora victima a decedat ulterior, apoi au închis uşa biroului cu cheia şi au părăsit clădirea prin partea din spate a acesteia,
Victima a fost găsită decedată în biroul ei în aceeaşi zi. Există, în consecinţă, indicii în sensul că cei doi inculpaţi au comis o infracţiune intenţionată contra vieţii. Tribunalul apreciază că inculpaţii au încercat să ascundă mijloace materiale de probă. Având în vedere faptul că, în speţă, există suspiciunea rezonabilă că cei doi inculpaţi au comis o infracţiune intenţionată contra vieţii şi întrucât raportat la natura, gravitatea presupuselor fapte dată de modalitatea în care se prezumă că au fost comise, aplicarea de multiple lovituri cu un cuţit, în zone vitale, asupra unui agent de poliţie, în chiar sediul poliţiei, în timp ce la parterul clădirii se aflau multe persoane – ceea ce denotă o periculozitate deosebită a acestora, şi la persoana inculpaţilor, lăsarea lor în libertate prezintă un pericol ridicat pentru ordinea publică, precizează judecătorii în sentinţa judecătorească din ianuarie 2017.
(sursa Mediafax)
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.