Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 23 februarie 2018, 06:00
Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe.
Efecte benefice asupra organismului în caz de răcerală sau gripă pot avea vitamina A şi zincul – atrag atenţia cercetătorii. Portocalele, de exemplu, deşi conţin vitamine, au şi zahăr, iar un pahar de nectar din acest fruct conține la fel de mult zahăr ca un pachet de gumă de mestecat sau o doză de Cola. Astfel, oamenii de știință cred că un consum excesiv al acestui suc nu doar că nu este benefic, ci poate fi chiar dăunător, din cauza fructozei pe care o conţine. De multe ori, fructoza suprimă imunitatea organismului. De asemenea, atunci când sucurile sunt stoarse din fructe, se elimină cea mai mare parte a fibrei, acesta fiind şi motivul pentru care caloriile din astfel de băuturi sunt numite calorii goale. Astfel, consumul de suc provoacă senzaţie continuă de foame, ne schimbă dispoziția și reduce din energie.
Dacă o persoană vrea să-şi consolideze prezenţa vitaminei C în organism, trebuie să consume ardei roșu și broccoli, iar dacă vrea ca organismul să poată face faţă mai uşor perioadelor foarte reci, trebuie să consume zilnic alimente care conţin vitamina A.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.