Ascultă Radio România Cluj Live

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Articol editat de Bianca Câmpeanu, 23 februarie 2018, 06:00

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe.

Efecte benefice asupra organismului în caz de răcerală sau gripă pot avea vitamina A şi zincul – atrag atenţia cercetătorii. Portocalele, de exemplu, deşi conţin vitamine, au şi zahăr, iar un pahar de nectar din acest fruct conține la fel de mult zahăr ca un pachet de gumă de mestecat sau o doză de Cola. Astfel, oamenii de știință cred că un consum excesiv al acestui suc nu doar că nu este benefic, ci poate fi chiar dăunător, din cauza fructozei pe care o conţine. De multe ori, fructoza suprimă imunitatea organismului. De asemenea, atunci când sucurile sunt stoarse din fructe, se elimină cea mai mare parte a fibrei, acesta fiind şi motivul pentru care caloriile din astfel de băuturi sunt numite calorii goale. Astfel, consumul de suc provoacă senzaţie continuă de foame, ne schimbă dispoziția și reduce din energie.

Dacă o persoană vrea să-şi consolideze prezenţa vitaminei C în organism, trebuie să consume ardei roșu și broccoli, iar dacă vrea ca organismul să poată face faţă mai uşor perioadelor foarte reci, trebuie să consume zilnic alimente care conţin vitamina A.

 

RADOR

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie sâmbătă, 24 februarie 2018, 06:00

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul. Doamnele şi...

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate
Nutriţie sâmbătă, 17 februarie 2018, 06:00

44% dintre belgieni mănâncă mai puţină carne

Aproape jumătate dintre belgieni (44%) afirmă că au redus consumul de carne, pe parcursul anului trecut, potrivit unei anchete online realizată...

44% dintre belgieni mănâncă mai puţină carne