Ascultă Radio România Cluj Live

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Lacul de unghii poate fi mai periculos decât se crede

Articol editat de cristina.rusu, 24 februarie 2018, 06:00

Folosirea ojei în permanenţă usucă unghiile, iar acestea devin galbene. Lacul de unghii poate afecta şi mai grav corpul.

Doamnele şi domnişoarele nu trebuie să renunţe complet la ojă, însă trebuie să fie conştiente de efectele negative pe care le pot avea componentele acestui produs asupra corpului.

Iată câteva substanțe nocive conţinute în lacul de unghii:

Toluen – un solvent care oferă un finisaj neted şi menţine pigmentul. Poate afecta sistemul nervos central şi poate provoaca tulburări de reproducere. Durerile de cap, slăbiciunea, leşinul şi greaţa sunt posibile consecinţe ale lacurilor care nu corespund standardelor.

Formaldehidă – gaz incolor care ajută la creşterea termenului de valabilitate al lacului. În caz de alergii, contactul cu formaldehida poate cauza dermatită şi chiar arsuri chimice. În cele mai severe cazuri, pot fi provocate tulburări ale ritmului cardiac, convulsii şi chiar cancer.

Difenil ftalat – utilizat ca aromă. Poate provoca afecţiuni endocrine, probleme ginecologice şi boli respiratorii.

Cercetătorii au efectuat studiul cu participare a 24 de femei. Doar şase ore mai târziu, la majoritatea participantelor s-au observat niveluri crescute de difenil fosfat, un derivat de trifenil fosfat, format în procesul de metabolizare.

La zece ore după începerea experimentului, nivelurile de difenil fosfat din corpul tuturor participantelor au crescut de şapte ori peste cele normale.

 

Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.

alcool femeie pahar
Nutriţie marți, 27 februarie 2018, 06:00

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool

Oamenii de ştiinţă de la Pennsylvania University din Statele Unite au descoperit o genă care poate intensifica reacţia organismului faţă de...

A fost descoperită gena care provoacă intoleranţă la alcool
Celulele au orare variabile
Nutriţie luni, 26 februarie 2018, 06:00

Celulele au orare variabile

Ceasul biologic uman este reglat după un ritm circadian (cu durata de 24 de ore). Nerespectarea acestui ritm are consecinţe asupra sănătăţii....

Celulele au orare variabile
Cum ne spălăm corect pe dinți
Nutriţie duminică, 25 februarie 2018, 06:00

Cum ne spălăm corect pe dinți

Stomatologii britanici susţin că, înainte de periaj, este important ca periuța de dinți să nu fie uscată, ci umedă. Ei ne recomandă să ne...

Cum ne spălăm corect pe dinți
Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie vineri, 23 februarie 2018, 06:00

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei

Studii recente efectuate de oamenii de știință americani au arătat că vitamina C nu ajută în lupta împotriva unei răceli sau a unei gripe....

Studiu: Vitamina C nu ajută în lupta împotriva răcelii şi gripei
Nutriţie joi, 22 februarie 2018, 06:00

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol

Consumul sucurilor de fructe pe stomacul gol afectează microflora intestinului, au constatat oamenii de ştiinţă de la Universitatea Princeton,...

Sucurile de fructe sunt contraindicate pe stomacul gol
Nutriţie miercuri, 21 februarie 2018, 06:00

Cel mai controversat fruct din lume

Se numeşte „durian”, provine din Asia şi în funcţie de persoana cu care veţi vorbi, este fie cel mai îndrăgit, fie cel mai...

Cel mai controversat fruct din lume
Nutriţie marți, 20 februarie 2018, 06:00

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate

Mâncărurile şi cerealele gata preparate contribuie la creşterea numărului îmbolnăvirilor de cancer. Consumul zilnic de mâncare preparată de...

De ce sunt nocive alimentele ultraprocesate
Nutriţie sâmbătă, 17 februarie 2018, 06:00

44% dintre belgieni mănâncă mai puţină carne

Aproape jumătate dintre belgieni (44%) afirmă că au redus consumul de carne, pe parcursul anului trecut, potrivit unei anchete online realizată...

44% dintre belgieni mănâncă mai puţină carne