De ce e bine să mâncăm două porții de iaurt pe săptămână
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 6 martie 2018, 12:00
Iaurtul reduce riscul de atac de cord pentru persoanele cu hipertensiune arterială, susţin cercetătorii americani.
Acest efect este accentuat în special la femei. Două porţii de iaurt pe săptămână diminuează riscul de atac de cord şi accident vascular cerebral cu până la 30%. La bărbaţi, riscul este redus cu până la 19%.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Boston explică efectele benefice ale iaurtului pentru inimă prin combinaţia de fermentaţie naturală şi conţinutul de calciu. Conform unor studii anterioare, calciul este important pentru contracţia normală şi relaxarea inimii, iar probioticele din alimentele fermentate determină scăderea tensiunii arteriale.
Cercetătorii americani au analizat datele provenite de la 55.889 de femei în vârstă de 30 – 55 de ani şi de la 18.232 de bărbaţi cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani. Bacteriile utile din iaurt reduc, de asemenea, simptomele depresiei, au descoperit cercetători de la Universitatea McMaster anul trecut.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.