ANAF și recuperarea banilor din prejudicii
Articol editat de Andrei Cretoiu, 7 martie 2018, 10:19
Direcţia operativă de executare silită din ANAF a recuperat peste 400 de milioane de lei, din valorificări de bunuri, în urma unor hotărâri judecătoreşti definitive în cazuri de corupţie.
Şeful direcţiei, Avram Toni, a mai precizat că de cele 20 de mii de dosare de executare silită se ocupă 80 de oameni.
În acelaşi timp, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a dat asigurări că toate deciziile instanţei de confiscare vor fi puse în aplicare de ANAF, iar instituţia ar urma să prezinte o situaţie detaliată în curând:
Nu cred că e cineva la ANAF care să-și permită să nu pună în aplicare o decizie a unei instanțe. Sunt convins că, colegii au demarat astfel de proceduri pentru a recupera acele prejudicii, eventual să prezinte o situație în următoarele zile pentru a recupera acele prejudicii ca să nu mai fie nimeni neinformat. (Eugen Teodorovici)
Precizările de la Finanţe vin după ce, marți, 6 martie, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a reamintit că statul mai trebuie să recupereze un miliard de euro, în urma dosarelor instrumentate de DNA:
Aceste hotărâri care sunt definitive ele trebuiesc respectate pentru că au putere de lege, mai departe aceste hotărâri sunt transmise ministerului Finanțelor și instituțiilor care au competența de a pune în executare. Cred că aceste instituții trebuie să vină și să spună ce probleme au în a identifica poate, hotărârile judecătorești, în a executa efectiv, în a vinde aceste imobile. (Laura Codruța Kovesi)
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.