Ceaiul din fructe şi apa cu lămâie afectează dantura
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 8 martie 2018, 12:00
Stomatologii avertizează că acizii din unele băuturi populare, cum ar fi ceaiul de fructe sau chiar apa cu lămâie, dăunează dinţilor, crescând riscul apariţiei cariilor dentare.
Ceaiurile de fructe au devenit foarte populare în ultima vreme şi sunt din ce în ce mai căutate, ofertele fiind din cele mai variate. Este mai bine pentru iubitorii de băuturi calde să consume ceai din plante tradiţionale, dacă vor să aibă un zâmbet frumos.
Potrivit medicilor stomatologi, băuturile fierbinţi din fructe conţin de şase ori mai mult acid citric decât limonada. Acesta distruge dinţii şi slăbeşte rezistenţa smalţului. Avertismentul a fost lansat de oamenii de ştiinţă de la Royal College din Londra. Ei au descoperit că persoanele care consumă ceaiuri de fructe de două ori pe zi, între mese, au de 11 ori mai multe şanse de a se expune riscului de sensibilizare a dinţilor. Dacă băutura este consumată împreună cu alimente, riscul este redus la jumătate. Problema legată de băuturile calde este că temperatura lor măreşte gradul de interacţiune chimică cu dinţii şi îi afectează.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.