Cum se păstrează ciocolata – sfatul expertului
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 11 martie 2018, 12:00
Produsele din ciocolată nu trebuie depozitate niciodată în frigider, susţine expertul ciocolatier Luke Owen Smith.
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 11 martie 2018, 12:00
Produsele din ciocolată nu trebuie depozitate niciodată în frigider, susţine expertul ciocolatier Luke Owen Smith.
Dacă depozitaţi acest produs delicios în frigider, acesta ‘devine dur şi îşi pierde gustul, susţine specialistul.
Temperaturile foarte scăzute distrug gustul ciocolatei, a explicat Smith, adăugând că ciocolata trebuie păstrată într-un „loc răcoros, uscat şi întunecat”.
La temperaturi scăzute, cristalele de zaharoză din ciocolată ajung la suprafaţă şi formează o culoare albă neplăcută. „Ca rezultat, ciocolata îşi pierde aroma naturală şi simţi că mănânci ‘resturile rămase de ieri’.
Fără îndoială, ciocolata este cea mai delicioasă atunci când este consumată la temperatura camerei, gradele ideale în cazul acestei delicatese fiind 15-20”, a mai spus Luke Owen Smith.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.