Stațiuni cu apă termală altădată pline de turiști, au ajuns acum o ruină
Articol editat de Camelia Velțan, 13 martie 2018, 13:22 / actualizat: 14 martie 2018, 15:46
Articol editat de Camelia Velțan, 13 martie 2018, 13:22 / actualizat: 14 martie 2018, 15:46
Mii de sălăjeni se duc în fiecare an la stațiuni cu apă termală din județele învecinate, deși Sălajul dispune de izvoare cu proprietăți terapeutice recunoscute.
În timp ce unele stațiuni au fost abandonate imediat după 1990, altele au ajuns o ruină din cauza proceselor interminabile privind dreptul de proprietate sau din lipsa banilor. Un astfel de exemplu este ștrandul din localitatea Crișeni, un loc unde veneau anual mii de oameni pentru se relaxa în timpul verii. Locul a ajuns o ruină.
Veneam împreună cu părinții mei, era foarte multă lume și acum bazinul de înot este distrus în totalitate, s-a desfăcut podeaua, înauntru în bazin au crescut ierburi înalte, deci este foarte trist.
Susele de apă cu proprietăți curative din Boghiș și Bizușa sunt valorificate, dar nu îndeajuns.
Autoritățile spun că în unele cazuri nu pot interveni, unitățile fiind privatizate. Prefectul județului Sălaj, Florin Florian:
Eu nu știu cum s-ar putea interveni având în vedere că în Boghiș avem un operator privat. Iar la Bizușa știu că este o infrastructură care, în totalitate, e paternitatea Casei Naționale de Pensii, probabil Ministerul Muncii. (Florin Florian, prefectul județului Sălaj)
Există însă și vești bune pentru că au fost lansate proiecte de dezvoltare care vizează punerea în valoare a apei atât prin bazine interiore la Boghiș cât și la exterior în cazul ștrandului din Crișeni.
Foto: www.sportulsalajean.ro
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.