Radio Cluj împlineşte în 15 martie 2018, 64 de ani de la prima emisie
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 14 martie 2018, 15:02 / actualizat: 19 martie 2018, 12:08
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 14 martie 2018, 15:02 / actualizat: 19 martie 2018, 12:08
Momentul aniversar va fi marcat la sediul Radio Cluj prin inaugurarea unei expoziţii de pictură dedicată oraşului de pe Someş, realizată împreună cu Asociaţia Artiştilor Plastici Cluj.
Momentul este unul inedit, deoarece va îmbina perfect două planuri de expunere: pe de-o parte invită vizitatorii la o călătorie imaginară pe străzile oraşului, iar pe de altă parte, le oferă acestora posibilitatea de a fi însoţiţi în călătoria lor, de mai multe materiale audio, dedicate istoriei neştiute a capitalei Transilvaniei, materiale realizate în cadrul campaniei editoriale, „Clujul Neştiut”. În acest sens, în foaierul Sălii Radio vor fi expuse 12 lucrări semnate de artiştii Eva Dolha, Bokor Ernest şi Ionel Federiga, toate având ca temă, oraşul. Este o împletire fericită între audio şi vizual, pentru a ilustra preocuparea jurnaliştilor pentru comunitate şi oraş.
Pentru că ne dorim ca această zi de 15 martie să fie una specială, i-am invitat în Casa Radio pe câţiva dintre prietenii noştri, o seamă de personalităţi culturale, nume cunoscute din lumea sportului şi a muzicii. Invitaţi speciali, în studio, vor fi baritonul Cristian Bogdan, antrenorul echipei de baschet U BT, Mihai Silvăşan, ultramaratonistul Tibi Uşeriu dar şi formaţiile Luna Amară, Semnal M, Iris, Ad Libitum, Aldo Blaga şi Tzika Sax. Cu toţii şi-au dorit să transmită un mesaj special atât echipei Radio Cluj cât şi ascultătorilor noştri, alături de care suntem de 64 de ani, on air şi de o vreme încoace şi online.
În continuarea evenimentului de joi, vineri, la ora 18:00, colegii de la Redacţia în limba maghiară vor acorda premiul „Galele Donath 160”, unui coleg, jurnalist al redacţiei pentru minorităţi, Kolozsvári Rádió care s-a remarcat prin activitatea publicistică în cursul anului trecut. Ulterior va avea loc un concert al Corului de copii maghiari din Cluj Napoca, înfiinţat în 2014.
Luna martie reprezintă şi momentul în care Radio Cluj lansează o serie de proiecte culturale, pentru a aniversa trecerea celor 64 de ani de la prima emisie. Astfel, Sala de Spectacole Vasile Rebreanu va găzdui, în acest an, o mini stagiune dedicată Operei, una dedicată Folclorului şi o alta dedicată muzicii Folk:
Prin aceste acţiuni culturale vrem să oferim mai mult decât un program de calitate şi informaţii în online. Vom avea lunar câte un concert dedicat muzicii culte, muzicii populare şi folk-ului. De asemenea, nu ne vor ocoli nume interesante din rock sau jazz. Spre exemplu, trupa sibiană Riff revine peste câteva săptămâni în Sala Radio, aici unde a debutat, pentru un spectacol extraordinar, după ce, în ianuarie, anul acesta, ne-am bucurat de prezenţa formaţiei Phoenix.
La finalul lunii martie, miercuri, pe 28, avem un spectacol folcloric care aduce pe scena Sălii de Spectacole, nume importante din zona Transilvaniei: Ansamblul Românaşul, Mihaela Grindean, Adrian Socaciu. În 29 martie găzduim şi primul concert de folk al anului, cu Mircea Baniciu, Cătălin Condurache şi Sandy Deac, a precizat managerul Radio Cluj, Bogdan Roşca.
Radio Cluj este postul teritorial al Radio România care emite în Transilvania pe şase frecvenţe FM: 95,6 FM, 95,4 FM, 93,3FM, 87,9 FM, 98,8FM, 101,7 FM şi pe patru frecvenţe de unde medii. Din studioul de la Cluj se emite un program în limba română şi unul în maghiară, dedicat minorităţilor naţionale. Studioul are în subordine şi staţiile locale Radio Sighet şi Radio Antena Sibiului.
Redacția
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.