Produsele care conţin zahăr, reduc drastic speranţa de viaţă
Articol editat de cristina.rusu, 17 martie 2018, 12:00
Produsele care conţin zahăr reduc drastic speranţa de viaţă şi provoacă zeci de boli dificil de tratat.
Cercetătorii, nutriţioniştii şi medicii australieni consideră că zahărul poate deveni o problemă majoră pentru sănătatea umană. Consumul redus de produse cu conţinut de zahăr permite nu numai diminuarea excesului de greutate, dar şi îmbunătăţirea stării de sănătate – în cele mai multe cazuri, evitarea zahărului determină şi refuzul îndulcitorilor cu efecte nocive asupra sănătății.
Consumul de zahăr este comparat cu utilizarea unor doze mari de substanţe toxice care dăunează sănătăţii.
Oamenii de ştiinţă sunt de părere că circa 35% din aportul zilnic de calorii poate proveni din produse dăunătoare sănătăţii, dintre care multe pot fi de origine artificială.
Grupul de risc include băuturi carbogazoase nealcoolice, ciocolată, iaurturi şi dulciuri, utilizate din ce în ce mai mult ca substitut pentru produsele naturale.
Cercetătorii avertizează, însă, că renunţarea bruscă la zahăr poate stresa corpul, iar în 58% dintre cazuri, trecerea la o dietă strictă poate duce la tulburări grave ale stomacului.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.