Legumele cu frunze verzi reglează zahărul din sânge
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 martie 2018, 12:00
Legumele verzi sunt o excelentă sursă de fibre şi substanţe benefice cum ar fi magneziu şi vitamina A, care au capacitatea de a scădea nivelul de zahăr din sânge.
Consumul de legume cu frunze verzi ajută la controlul nivelurilor de zahăr din sânge şi la prevenirea dezvoltării diabetului de tip 2, susţin specialiştii britanici. Diabetul de tip 2 se caracterizează prin producerea insuficientă a hormonului de insulină din pancreas, făcând dificilă pentru organism transformarea zahărului din sânge în energie. Simptomele bolii includ scăderea în greutate inexplicabilă, oboseala, setea, urinarea frecventă. Pacienţii cu diabet zaharat de tip 2 prezintă un risc de până la cinci ori mai mare de boli cardiovasculare, insuficienţă renală şi pierderea vederii.
Riscul creşterii nivelului de zahăr din sânge poate fi combătut prin evitarea anumitor alimente, cum ar fi zahăr rafinat şi grăsimi hidrogenate şi consumul de legume cu frunze verzi – spanac, salată verde, varză, napi, sfeclă elveţiană. Aceste legume cu frunze verzi au un index glicemic scăzut. Potrivit experţilor, o cantitate zilnică de legume cu frunz verzi echivalentă cu 1,35 porţii reduce riscul de apariţie a diabetului de tip 2 cu 14%.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.