Peste 3000 de participanți la cel mai mare târg de universități din Europa de Sud-Est
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 20 martie 2018, 18:42 / actualizat: 21 martie 2018, 8:38
Cel mai mare târg de universități din Europa de Sud-Est a avut loc la Cluj-Napoca, marți, 20 martie, la Sala Polivalentă.
La ediția RIUF Cluj-Napoca au participat peste 3.000 de elevi, studenți, părinți și profesori. Pe lângă gama variată de universități prezente, poți interacționa atât cu organizațiile orientate către programele de dezvoltare personală, profesională și carieră, cât și cu cele care oferă cursuri de limbi străine.
Reprezentanți ai universităților din nouă țări au venit în Cluj pentru a cunoaște tinerii dornici să studieze în universitățile lor. Alături de aceștia au fost prezenți și cei care vor să ofere informațîi și reprezentanți ai USAMV, UMF, Babeș Bolyai, din Cluj, dar și reprezentanți ai Universității de Vest Timișoara. În cadrul evenimentului sunt programate și sesiuni de consiliere și Q&A pentru participanți.
De ce merită să acordăm credit acestor universități, ne spune PR ul RIUF, Ruxandra Zaharia:
Sunt universități care fie au parteneriate cu companii foarte mari ceea ce le permite intershipuri încă din primii ani de studii că mai apoi să fie recrutați în companile respective, fie au reușit să organizeze în interiorul universităților incubatoare de start-up-uri asta înseamnă că cei care doresc să-și deschisă propriul business vor putea lucra la el încă din timpul facultățîi. Împrumuturile guvernamentale pentru studii care se dădea în Marea Britanie doar pentru programele de licență de doi ani de zile se oferă și pentru programele de masterat. (Ruxandra Zaharia, PR ul RIUF)
M-am întâlnit și cu Mariann Baker, reprezentată a Universitățîi West London, universitate care oferă diplome în specializări că dreptul, business, muzică, medicină, artele spectacolului și multe altele. Mariann Baker e dornică să îi cunoască pe clujeni și ne-a dat informații în legătură cu modul în care putem aplica:
Pentru a aplica pentru cursuri universitare acceptăm aplicațîi prin intermediul sistemului UCAS iar pentru programele postuniversitare puteți aplica direct pe site-ul universității. Studenții români încă sunt eligibili pentru împrumutul guvernului din Marea Britanie. (Mariann Baker)
Ce specializări sunt în topul căutărilor, ne spune reprezentanta RIUF, Ruxandra Zaharia:
Elevii și studenții urmează tendințele internaționale, asta înseamnă că momentan ei încă sunt orientați spre programe de IT, management, marketing sau business. Sunt și tineri care vin aici să caute programe specifice de artă, de design, drept sau de medicină. (Ruxandra Zaharia)
O mulțime de tineri au fost prezenti, cu această ocazie i-am intrebat ce speră să găsească în cadrul acestui eveniment:
Să văd programele de master de la Public Health din străinatate. Nu am o țară anumită, Danemarca, Norvegia.
Deja sunt studentă la UBB la psihologie. M-ar interesa să studies în UK.
Vreau să caut facultăți în Cluj, geografie, turism.
Am venit cu față, suntem din Hunedoara, pentru prezentarea facultăților din Cluj că vrea neapărat să dea în Cluj. Eu vreau să facă școală de subofițeri.
Am venit să văd mai multe universități pentru că încă nu sunt sigură unde vreau să dau în viitor și sper să mă ajute acest târg. Mă gândesc și la variant de străînătate.
Mi-ar plăcea să studiez în Germania, Olanda, Norvegia sau Suedia. Mă interesează orice serie informatică, mecanizare și automatizare.
Dacă nu ați reușit să ajungeți la eveniment, puteți caută pe site ul celor de la RIUF mai multe informațîi. Dreptul la studiu nu vi-l poate lua nimeni, profitați de această ocazie!
Anca Markos
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.