Atenție sporită la locurile de comercializare a mieilor
Articol editat de Andreea Leonid, 25 martie 2018, 12:18
Autorităţile sanitare atrag atenţia populaţiei să-şi procure produsele specifice pentru masa de Paşti din locuri autorizate. Au fost stabilite şi punctele în care pot fi vânduţi mieii, iar în judeţul Sălaj, de exemplu, vor exista doar două centre, după ce nici o primărie nu a fost interesată de organizarea unor locuri temporare de sacrificare a animalelor.
Populaţia este sfătuită să se ferească de alimentele vândute la colţ de stradă, fără etichetă sau termen de valabilitate, în timp ce carnea trebuie cumpărată numai din locuri autorizate de la producători şi comercianţi certificaţi. În Sălaj au fost autorizate numai două centre pentru tăierea mieilor.
Șeful Direcţiei Sanitare Veterinare Sălaj, doctorul Mircea Martin: O carne proaspătă de miel, în momentul când ai apăsat pe carne, după ce ai lăsat degetul, ea trebuie să revină la culoarea rozalie, trebuie să aibă o structură elastică şi trebuie să aibă mirosul caracteristic de miel.
Inspectorii veterinari şi cei ai Direcţiei de Sănătate Publică au început deja controalele în teren, vizate fiind atât pieţele, dar şi centrele comerciale.