Asfaltarea străzii Tepliței din Sighet … în așteptare
Articol editat de , 26 martie 2018, 11:41
Strada Tepliței din Municipiul Sighetu Marmației este una dintre cele mai circulate străzi din oraș cu toate că este una lăturalnică. Zilnic acolo circulă mașinile societății de salubritate din oraș, încărcate cu deșeurile menajere colectate de la populație.
Asfaltul încă nu a ajuns pe strada Tepliței cu toate că solicitările din partea cetățenilor care locuiesc acolo au fost nenumărate. 150 mii lei ar avea nevoie primăria pentru a soluționa această problemă, bani pe care i-a cerut primarul Horia Scubli, președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, într-o întâlnire avută recent la Sighet:
“Profit de prezența d-lui preșdinte Zetea și reînnoiesc rugămintea de a ne ajuta financiar cu 150 000 lei pentru asfaltarea străzii Tepliței, drumul spre grooapa de gunoi. Sunt convins că veți găsi undeva o portiță să ne dați banii aceștia, în regim de urgență pentru că oamenii de acolo nu sunt dispuși să suporte un asemenea trafic. ” primarul Horia Scubli
Pentru moment Sighetul rămâne cu cererea și promisiuni că se vor aloca acești bani. Momentan se lucrează la Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor de la Fărcașa. Un proiect început în urmă cu doi ani și care nici până azi nu a fost finalizat, cu toate că vechile gropi de gunoi care poluau au fost închise la solicitarea Comisiei Europene.
Momentan deșeurile menajere din Sighet, precum și din localitățile învecinate sunt transportate, lângă vechea groapă de gunoi, pe o rampă temporară, până când acestea vor putea fi transportate la Fărcașa:
“Am mai discutat subiectul acesta, promit că o să supun atenției CJ această problemă, la prima ședință. Sigură că vreau să va mulțumesc pentru efortul depus pentru că ați ajutat proiectul Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor, pentru faptul că în această perioadă temporar deșeurile sunt depozitate aici. Deșeurile vor fi ulterior relocate la Fărcașa și Sârbi în momentul în care noi reușim să finalizăm construcția celulei ecologice de depozitare acolo. În acest an sperăm și am ambiția să spun că vom reuși să operaționalizăm Sistemul Integrat de de Management al Deșeurilor în județul Maramureș” președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.
Rampa temporară de deșeuri unde se colectează gunoiul poate fi folosită maxim 2 ani, susține directorul soc de salubrizare din oraș, Sorin Israil, într-un interviu dat la începutul anului pentru Radio Sighet
“Aceast rampă a fost executată pentru depozitarea deșeurilor menajere din Maramureșul istoric până se va termina rampa ecologică de la Fărcașa. Atunci toate deșeurile depozitate la Sighet vor fi transportate acolo. Rampa termporară poate fi folosită maxim 2 ani de zile” Sorin Israil, director societate de salubrizare.
Sighetenii care locuiesc pe strada Tepliței, drum care duce la rampa de colectare a deșeurilor sunt nemulțumiți de calitatea acestuia. Mai mult decât atât, pe timpul verii aceștia sunt asaltați de mirosul insalubru care vine dinspre rampă, precum și de insectele și gândacii care se adună lângă casele lor, atrași de același miros.
Ioana Popovici
Radio Sighet poate fi ascultat online AICI!