Beneficiile sucului de sfeclă
Articol editat de cristina.rusu, 31 martie 2018, 12:00
Sucul de sfeclă roșie crește rezistența organismului în timpul antrenamentelor, datorită nitraților din compoziția acestuia, afirmă specialiștii.
Acest lucru a fost dovedit în cadrul unui studiu efectuat recent.
Voluntarii au fost împărțiți în două grupuri: participanții din primul grup au consumat suc de sfeclă în fiecare zi, iar cel de-al doilea grup a primit un placebo.
Rezultatele studiului arată că voluntarii care au băut suc de sfeclă s-au descurcat mai bine în timpul antrenamentului, rezistența organismului crescând în cazul acestora.
Voluntarii care au consumat suc au alergat mult mai repede, spre deosebire de grupul placebo.
Nitrații din compoziția sfeclei se transformă în organism în nitriți,compuși care dilată vasele de sânge, îmbunătățesc circulația sângelui și reduc cantitatea de oxigen necesară musculaturii în timpul exercițiilor fizice.
Sfecla roșie conține, de asemenea, resveratrol și quercitină, doi antioxidanți puternici care luptă împotriva stresului oxidativ cauzat de exercițiile fizice.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.