Ciocolata „albită” nu este dăunătoare
Articol editat de cristina.rusu, 3 aprilie 2018, 12:00
De multe ori se întâmplă, deşi nu are termenul expirat, ca ciocolata să aibă un aspect albit sau să fie acoperită cu o pulbere fină, de culoare albă.
Ca urmare a plângerilor frecvente ale consumatorilor, oamenii de ştiinţă germani din Hamburg au descoperit de ce ciocolata îşi schimbă culoarea şi textura.
În majoritatea cazurilor s-a constatat că albirea este cauzată de stocarea sa la o temperatură incorectă.
Atunci când ciocolata este păstrată la o temperatură mai mare sau mai mică, se produce aşa-numita „colorare grasă”, particulele albe apărând pe suprafaţa ciocolatei.
Oamenii de ştiinţă susţin că ciocolată albită nu este nocivă pentru sănătate, însă ne recomandă depozitarea sa la o temperatură cuprinsă între 16-18 grade şi consumul ei cât mai repede după desfacerea ambalajului.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.