În Joia Mare, gospodinele din Bistriţa pregătesc cea mai bună pască
Articol editat de Camelia Velțan, 5 aprilie 2018, 10:39
Joia Mare este ziua în care gospodinele din Bistriţa-Năsăud pregătesc, în cuptor pasca. În zonă, se face atât sărată, cât şi dulce cu brânză ecologică de oaie şi de vacă şi se serveşte ca aperitiv sau desert, neapărat cu un vin tradiţional.
În satele multietnice, în care mai trăiesc maghiari şi saşi, românii au preluat obiceiul de la ei și fac pasca din aluat de pâine, cu brânză sărată, amestecată cu ouă, iar în zona de câmpie, cu brânză dulce şi cu stafide.
La Bistriţa, pasca pregătită în mod tradiţional se găseşte la Târgul de Paşti de la Biserica Evanghelică, deschis inclusiv sâmbătă, 7 Aprilie, până la prânz.
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.