Avertismentul medicilor: moderație în alimentația de sărbători
Articol editat de Andreea Leonid, 6 aprilie 2018, 14:11
Medicii atrag atenția și în acest an asupra consumului moderat de alimente, dulciuri și alcool pe care le servim de sărbători.
Din experiența anilor trecuți, înainte și după sărbători, și chiar în perioada sărbătorilor pascale, numărul persoanelor care se adresează în UPU SMURD crește semnificativ. Recomandăm ca, în această perioadă, oamenii să aibă mare grijă la cantitatea, în primul rând, de alimente și la consumul de alcool care se recomandă în cantități mici. La fel și cu dulciurile, de preferat în cantități mici, la distanță după ce s-a consumat masa, băuturile să fie consumate după ce s-a luat masa, nu înainte. Carnea de miel consumată în cantități moderate este recomandată, nu are absolut nimic nociv – este bogată în proteine, vitamine, oligoelemente. Problema noastră este cantitatea: 100 de grame de carne de miel, fie la grătar, fie înăbușită, este recomandată. (doctorul MIhai Iuhas, UPU Zalău)
Potrivit medicilor, porțiile echilibrate de mâncare și dulciuri dar și mișcarea, reprezintă o metodă eficientă pentru prevenirea îmbolnăvirilor.
Adi Lungu
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.