Ciocolata, alimentul ideal pentru o viață lungă
Articol editat de Bianca Câmpeanu, 6 aprilie 2018, 12:00
Ciocolata are atât de multe proprietăţi benefice, încât oamenii de ştiinţă recomandă consumul ei zilnic.
Celebrul nutriţionist britanic Rob Hobson a declarat că ciocolata reprezintă un mijloc ideal pentru a atinge longevitatea. Potrivit specialiştilor, conţinutul de cacao din ciocolată nu numai că poate stabiliza producţia hormonului plăcerii, dopamină, dar are aproape aceleaşi proprietăţi ca şi vitaminele.
Ciocolata este o sursă de minerale şi de alte substanţe necesare corpului: magneziu – al cărui conţinut optim ajută la menţinerea rezistenţei osoase şi la relaxarea musculară, fier – care contribuie la menţinerea producţiei de eritrocite – şi zinc – prin intermediul căruia reînnoirea celulelor din organism se realizează fară probleme. Cacaoa conţine mai mulţi antioxidanţi decât orice alt produs alimentar. Printre proprietăţile sale importante se numără capacitatea de a creşte nivelul feniletilaminelor – substanțe utilizate ca bază pentru toţi neurotransmiţătorii. Nivelul stabil al feniletilaminelor este direct legat de agerimea minţii şi permite păstrarea abilităţilor cognitive şi a „tinereţii” creierului.
RADOR
Radio Cluj poate fi ascultat şi online, AICI sau pe telefon: 031 504 0456, apel cu tarif normal.